Wat mis jij - Yvonne Alefs uitgelichte afbeelding

Wat mis jij?

Terwijl ik het hierboven typ, vraag ik me meteen af wat jouw eerste gedachten zullen zijn bij het lezen van deze titel. Denk je misschien ogenblikkelijk aan een gevoel dat een bepaalde persoon je gaf, maar wat je helaas niet meer voelt? Of aan een bepaalde periode in je leven waarin het geluk je toelachte, maar die jammer genoeg voorbij is gegaan? Of misschien is het eerste waar je aan denkt een voorwerp waar je aan gehecht was, maar wat je ongewild verloren hebt.

Wanneer we een gemis in ons leven voelen, dan betekent dat vaak dat iets dat ons leven waardevol en positief heeft beïnvloed voorbij is gegaan. Dat de onvermijdelijke veranderingen die plaatsvinden in ons leven ons iets hebben afgenomen welke we niet meer kunnen terughalen. Ook al zouden we alles ervoor over hebben om het weer in handen te krijgen, onze vermogens daarin schieten simpelweg te kort.

En toch, hoewel ik erken dat iets uit het verleden missen je heel erg bezig kan houden en heel pijnlijk kan zijn, zijn dit niet de antwoorden waarnaar ik op zoek ben. Eigenlijk zou “Wat ontbreekt er in de wereld volgens jou?” een betere titel voor deze blog zijn geweest, want dat is de vraag die ik je werkelijk wil stellen.

Je leeft hier en NU, in de werkelijkheid van de wereld die NU geldt, en het enige waar je daadwerkelijk invloed op hebt is dit moment. Het moment waarop je NU ademhaalt,  NU denkt, Nu voelt, Nu handelt. Het verleden kun je niet meer veranderen, je kunt niet meer terughalen wat eens was. Het klopt dat je vermogens tot het heden zijn beperkt,  maar in het NU zijn ze wel grenzeloos groot! En met die wetenschap, dat bewustzijn, vraag ik je nogmaals: wat zou je graag anders zien?

Niet zo lang gelden (ongeveer een jaar) las ik een prachtige blog van Tara Mohr waarin zij uitlegde dat de wereld een gat in de vorm van jou heeft. (In het Engels klinkt het veel mooier, namelijk “a you-shaped hole”). Zij gelooft dat je op deze aarde wordt gezet om dat gat in de wereld dat jouw vorm heeft te zien en te ontdekken. Dat vooral JIJ dat gat kunt dichten. Dat vooral aan JOU die gaven en talenten zijn toevertrouwd om die specifieke leegte, dat hiaat in deze wereld, op te vullen. Het is je roeping, het is je missie, het is die stem die zo heel diep van binnen je influistert dat er meer te doen is dan wat je nu nog doet.

Voor mij heeft dit inzicht er toe geleid dat ik Hartgeschreven heb opgericht. Een groep van 7 mensen met ieder een ander geloofs- of levensovertuiging die via deze blog hun gedachten over gezamenlijk uitgekozen onderwerpen met elkaar en de wereld delen. Het vult het gat van onbegrip en agressie tussen mensen van verschillende religies en levensbeschouwingen dat ík in deze wereld zie op mijn manier op.

Het is misschien maar een kleine rimpel in het grote geheel, maar we weten allemaal waartoe één rimpel in het water kan leiden. Stel je eens voor als ieder mens zo’n gat zou weten op te vullen, als iedereen zo’n rimpeling in het water teweeg zou brengen. Dan zou de wereld heel zijn en een ieder aangeraakt door dat wat goed en liefdevol is…..

– Yvonne Alefs

Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat het gat in de wereld in de vorm van JOU is! Deel je het hieronder met me? 🙂

 

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie