Boekentip Yvonne Alefs - Wat ik zeker weet - Oprah Winfrey

Wat ik zeker weet – Oprah Winfrey

We hebben allemaal tenminste één persoon op deze wereld waarnaar we opkijken. Iemand die is, zoals wij graag zouden willen zijn. Die een hart heeft, zoals wij dat ook zouden willen hebben of inzichten die wij ook zouden willen bezitten.

Soms is het een familielid, maar vaak ook niet. En dat is ook niet vreemd, want familie of niet, we zijn op deze wereld allemaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn grote voorbeeld is al heel lang Oprah Winfrey. In de jaren negentig keek ik graag naar haar talkshow. De gasten die ze uitnodigde en de onderwerpen die ze uitdiepte waren allemaal stuk voor stuk interessant. Maar wat haar vooral heel bijzonder maakte, was dat ze anders was dan de andere talkshow hosts op tv.

Ze weigerde mensen anders neer te zetten dan ze waren. Bij haar geen ruzies op het podium of schokkende onthullingen waardoor iemand publiekelijk door de grond zakte. Het was haar niet te doen om sensatie, maar om de ware verhalen achter de mensen. Ze gaf mensen van alle “rangen en standen” een podium om zichzelf te kunnen laten zien, In alle eerbied en respect.

De grote verbondenheid die ik voel
met iedereen die ik spreek,
komt doordat ik me ervan bewust ben
dat we allemaal op hetzelfde pad zijn,
dat we allemaal hetzelfde willen:
liefde, vreugde en erkenning

– Oprah Winfrey –

Bovenstaande tekst komt uit haar boek “Wat ik zeker weet“. Een bundeling van columns die zij geschreven heeft in haar eigen blad O-magazine en waarin zij beschrijft wat zij zeker weet in dit leven. Een boek over vreugde, veerkracht, verbondenheid, dankbaarheid, mogelijkheid, eerbied, helderheid en macht.

Inspirerend, omdat je weet dat de wijsheid van waaruit zij alles schrijft haar oorsprong vindt in alle tegenslagen en moeilijke momenten die zij in haar eigen leven heeft doormaakt én overwonnen. En om dan in alles wat je meemaakt het positieve te kunnen zien, dat is wijsheid, Dat is inzicht in hoe het leven werkelijk in elkaar zit.

– Yvonne Alefs

Boek meteen bestellen? Klik dan hier!

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie