Stap in het licht - uitgelichte afbeelding - Yvonne Alefs

Stap in het licht

Het exacte moment waarop ik besloot deze blog te beginnen, kan ik me niet meer precies herinneren. Vaak zijn zulke beslissingen onderdeel van een proces.  Een proces dat natuurlijk al veel eerder op gang is gekomen dan het moment waarop je besluit om iets te gaan ondernemen.

Aan de datum van mijn allereerste bericht kan ik zien dat ik een jaar geleden voor het eerst hier iets online zette. De gedachte om te gaan schrijven was natuurlijk al een poosje eerder geboren, welke op zijn beurt weer voortkwam uit een verlangen dat diep van binnen opgemerkt was. Een verlangen om op ontdekkingsreis te gaan naar de dieper gelegen gedachten en gevoelens in mezelf en deze niet voor me te houden, maar ze te delen met een ieder die daar behoefte aan heeft.

En waarom zou ik het dan delen met anderen? Wie zat er eigenlijk te wachten op wat ik te vertellen had? Waarvoor zou ik daar anderen deelgenoot van maken? Wel, omdat ik duidelijk te horen had gekregen dat ik moest ophouden met me te verstoppen en me kleiner te maken dan ik eigenlijk was. Geen woorden die persoonlijk aan mij gericht waren, maar die aan het einde van een yogales werden uitgesproken en me vanaf dat moment niet meer loslieten.

Ik werd me in dat moment bewust dat er iets in mij veranderen moest, dat ik meer in het licht moest stappen. Dat als ik mijn leven op z’n volst wilde leven ik meer van wie ik werkelijk ben aan anderen moest laten zien, me kwetsbaarder moest gaan opstellen en moest leren accepteren dat niet iedereen deze “coming out” zou kunnen waarderen.

There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.
Nelson Mandela

Deze prachtige uitspraak van Nelson Mandela zegt alles. Wij zijn als mensen op deze aarde neergezet met een bepaald potentieel en zijn stuk voor stuk, niemand uitgezonderd, gemaakt om in het licht te treden. Niemand heeft er ook maar iets aan als jij of ik uit bescheidenheid in de schaduw blijven staan. Bescheidenheid is een uiting van angst. Angst voor het oordeel van de ander. Een oordeel dat bij die ander voortkomt uit een eigen gemis aan diepere vervulling en zingeving in het leven. En angst is nooit een goede raadgever.

Dus roep ik je op om ook in het licht te stappen! Niet persé door te gaan schrijven, zoals ik, maar door dat te gaan doen waar jìj goed in bent, waar jij blij en gelukkig van wordt. Ieder mens heeft namelijk een potentieel, een bijzondere gave of een opvallend talent, waar wij, de wereld, op zitten te wachten.  Maak daar ruimte voor in je leven. Sta één dag in de week een uur eerder op, zoals ik dat doe en begin! Zorg hiermee dat jouw geluk overslaat op de ander en er een kettingreactie  ontstaat.

Besluit vandaag nog om geen genoegen te nemen met een leven dat minder is dan waar je toe in staat bent…

– Yvonne Alefs

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie