Mijn stem gevonden - Uitgelichte afbeelding van Yvonne Alefs

Mijn stem gevonden

Het is nu vier jaar geleden dat ik mijn allereerst blog hier plaatste uit een grote behoefte om mijn eigen stem te vinden. Pas na mijn veertigste begreep ik dat ik veel te veel vanuit angst had geleefd en veel te weinig vanuit verbinding en liefde voor mezelf. Veel te veel rekening gehouden met wat een ander van me zou denken en daardoor veel te weinig keuzes gemaakt die mijn ziel voedden en mijn geest verruimden. Ik dacht ook werkelijk dat het door anderen kwam dat ik zo was geworden, maar heb door het schrijven hier ontdekt dat de enige die daar ‘schuldig’ aan was, ikzelf was. Ik was het die geen lef had gehad, ik was het die bepaalde grenzen voor mezelf had gezet enn ik was het ook die kon besluiten daarmee te stoppen.

Schrijven heeft me week in week uit aan het denken gezet over hoe ik nu werkelijk zélf de wereld zie. Het heeft me inzichten gegeven in hoe ik soms jarenlang verkeerd om gedacht heb en daardoor niet alleen anderen in een ongunstig daglicht heb gezet, maar ook mezelf beperkingen heb opgelegd. Ik weet nu dat wanneer je het gevoel hebt dat je nog niet op het juiste pad bent, dat niet te wijten is aan een ander die je daarvan afhoudt, maar aan je eigen onvermogen om je stem te vinden en de moed te vatten om te staan voor wat je diep van binnen voelt. En dat wanneer je die stem en moed dan eindelijk gevonden hebt, je het daarbij niet kunt laten, maar dan ook nog een stap verder moet gaan door dat wat je dan zo diep van binnen voelt ook vorm en inhoud te geven.

Die vorm en inhoud zijn voor mij niet alleen de bijna 200 blogs hier geweest, maar ook het volgen van de opleiding tot Qigong docente en het lesgeven daarin. De verbinding die ik daarbij met mezelf voel is immens groot en heb ik in geen andere beroep dat ik gedaan heb ervaren. Vanuit verbinding met mezelf contact mogen maken met de mensen die mijn lessen volgen, is het mooiste wat er is. De inzichten die ik door te schrijven en door veel zelfreflectie heb mogen opdoen vervlechten in wat ik tijdens de les vertel en doe, zodat een ander er misschien iets aan heeft, is ook wondermooi. En dan klinkt het alsof ik er al helemaal ben, maar niets is minder waar! De reis zet zich voort, want er blijft zoveel te leren en te ontdekken over de verhouding die je tot jezelf hebt en tot je medemens en de wereld om je heen.

En dat laatste brengt met dan bij mijn derde … ik zou haast zeggen passie … maar kan je dat zeggen als je het over Jezus hebt? De manier waarop Hij zich ten opzichte van de mensen en de wereld om hem heen verhield en precies begreep en wist wat ertoe deed en wat niet, Zijn ongelofelijk grote bewustzijn en Zijn vermogens om zonder oordeel lief te hebben – schatten die ook diep in een ieder van ons te vinden zijn – zijn een grote inspiratie voor mij. Ook dat onderzoek ik, niet alleen door naar de kerk te gaan, maar ook in het dagelijks leven, in mijn lessen en met name ook door samen met verschillende mensen vanuit verschillende geloofs- en levensovertuigingen te schrijven (Hartgeschreven.nl). Ik geloof namelijk niet dat Jezus zich openbaarde om christenen in de wereld te zetten, maar om éénheid te verkondigen dwars door alle groeperingen en afscheidingen die we als mensen maken heen.

Mijn leven heeft mooie wendingen genomen sinds ik me open heb gezet voor uitdagingen en veranderingen. Nieuwe ervaringen liggen op me te wachten, dat voel ik. Ervaringen waar ik graag de ruimte aan wil geven en waarvoor ik nu iets, wat ik tot nu toe heel graag deed en wat goed voor me was, in hoeveelheid wat terug moet brengen. Ik blijf hier schrijven, maar laat de regelmaat van om de week iets publiceren nu los. Een structuur die ik tot nu toe nodig had, omdat ik bang was dat ik anders niet zou blijven schrijven, maar waarvan ik nu zeker ben dat ik daarvoor geen stok achter de deur nodig heb. Ik laat die angst nu los en voel voortaan intuïtief aan wanneer het tijd is voor mij om te schrijven. Samen met mijn blogs over Qigong en mijn artikelen voor Hartgeschreven (op beide kun je je overigens ook abonneren!) blijf ik zeker in beweging én blijft er nog genoeg over om te lezen! 🙂

Yvonne Alefs

Abonneren op Hartgeschreven
Abonneren op Qigong blogs (zie het invulformuliertje aan de rechterkant van de blog!)

 

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie