Liefde - Het ultieme Bewustzijn - Uitgelichte afbeelding Yvonne Alefs

Liefde, het ultieme Bewustzijn – Hartgeschreven blog

Liefde is voor mij de hoogste vorm van Bewustzijn. Het is de bron van waaruit we voortkomen, de drijvende kracht van ons menselijk bestaan en de bestemming waarnaar we onderweg zijn. Vanaf het moment dat er levende organismen op de wereld ontstonden, zoekt deze Liefde, dit Bewustzijn, naar haar meest ultieme uitdrukking in deze stoffelijke wereld. De evolutie, het nog altijd voortdurende proces van de schepping, is de zichtbare kracht van deze Liefde. Haar ontwikkeling is, nu we terug kunnen kijken op de geschiedenis, een regelrecht wonder. Wij mensen zijn ooit ééncellige levensvormen geweest die zich puur en alleen richtten op overleven en kijk nu eens tot wat we, dankzij deze Liefde en dit Bewustzijn, uitgegroeid zijn.

We bestaan ieder uit 100.000 miljard cellen, zijn niet uitsluitend meer bezig met overleven, maar hebben taal, cultuur, wetenschap, kunst en allerlei andere creatieve en innovatieve lagen aan ons bestaan toegevoegd, dankzij de beschikking over drie complementaire hersendelen die ieder op hun eigen moment in tijd een grotere vorm van bewustzijn hebben mogelijk gemaakt. En misschien lijkt het wel alsof we juist achteruit gaan in tijd als we kijken naar de grote problemen in deze wereld en de verhoudingen van mensen onderling, maar de evolutie, de schepping, gaat onstuitbaar door. Het kan niet anders dan zich voortzetten en uitdijen, omdat dat haar natuurlijke beweging is. Als mensheid worden we vanaf het prille begin al meegenomen in een stroming die ons naar ongekende mogelijkheden brengt, of we het nu willen of niet. Immers het ééncellig organisme van miljoenen jaren geleden kon toch ook niet bevatten waartoe het uiteindelijk uit zou groeien?

Deze drijvende kracht van Liefde en Bewustzijn schenkt ons niet alleen een steeds grotere besef van hoe wij ons ten opzichte van dat wat om ons heen is verhouden, maar zet ook steeds meer de relatie en verbinding met onze innerlijke wereld in het licht. Dat wat we ieder persoonlijk in de wereld om ons heen zien en de interpretatie die we er vervolgens aan geven, is een reflectie van wat diep van binnen in ons leeft. En onze worsteling daarmee is wellicht precies datgene wat we nodig hebben om tot meer Liefde en Bewustzijn te komen, want aan een nieuwe sprong in de evolutie gaat ook altijd wrijving vooraf.

Liefde en Bewustzijn – God, Allah, het Al, het Universum, of hoe je het ook noemen wil – ik schrijf ze hierboven allebei met een hoofdletter omdat ze voor mij de oergrond zijn waarin de liefde en het bewustzijn die wij in onze menselijke ervaring beleven, geworteld zijn. Als mensen hebben wij de Oer-Liefde intellectueel opgedeeld in categorieën: liefde voor onze partner, liefde voor een kind, liefde voor een vriend of vriendin, liefde voor de medemens, liefde voor de natuur, enz. En ook ons Oer-Bewustzijn hebben we rationeel gefragmenteerd, waardoor we nog niet alles kunnen overzien. Maar er zit potentie in liefde en bewustzijn met kleine letters om uit te groeien tot de eenheid en harmonie die Liefde en Bewustzijn met een hoofdletter zijn, als de wortels maar diep genoeg gaan.

Daarvoor is het nodig om ons telkens weer, met vallen en opstaan, over te geven aan die drijvende kracht achter het menselijke bestaan en ons mee te laten voeren met de stroom, die ons leidt naar de bron van waaruit we allemaal voortgekomen zijn. Onverschrokken datgene wat het leven als lessen op ons pad brengt met moed en vertrouwen doorleven en in ons opnemen. Alleen dan, als we in volle overgave ons menselijke ervaring kunnen omarmen, zullen we harmonie vinden en ontdekken dat alles altijd Liefde en Bewustzijn is geweest en ook zal zijn. En nog belangrijker: op dit moment ook is …

Bron: Hartgeschreven blog van christen Yvonne Alefs d.d. 1 mei 2019

Facebooktwitterlinkedin
4 Reactie's
 • Maria Band
  Geplaatst op 08:44h, 02 mei Beantwoorden

  Vandaag is het vier jaar geleden dat mijn man overleed. Je bent al de derde boodschap van Liefde vandaag! Dankjewel voor deze hoopvolle, mooie boodschap.

  • Yvonne
   Geplaatst op 09:35h, 02 mei Beantwoorden

   Lieve Maria, er ging een warme rilling door me heen toen ik je bericht las. Wat bijzonder mooi dat je man je op deze manier van meerdere kanten laat weten dat hij nog steeds bij je is. Ik wens je een bijzonder mooie en liefdevolle dag toe en dat je zijn liefde altijd om je heen mag voelen, ook wanneer er niet van zulke tekenen zijn! Veel liefs, Yvonne xxx

 • Chris
  Geplaatst op 11:12h, 02 mei Beantwoorden

  Yvonne, je schrijf waardevolle en terechte woorden: “In volle overgave onze menselijke ervaring kunnen omarmen is (mogelijk) de grootste opgave waarvoor een mens zich gesteld ziet”.
  Echter, er zijn plekken op deze aarde waar je als mens de moed en het vertrouwen verliest door de erbarmelijke omstandigheden, ontbreken van vrijheid en liefde. Puur overleven staat centraal, dag in dag uit.
  Zicht op de bron waaruit wij allen voortkomen is dan (soms) heel ver weg……
  Laat elk van ons die het in de westerse wereld relatief erg goed hebben een steentje bijdragen op welke wijze dan ook om de leefomstandigheden van de medemensen die het minder goed getroffen hebben te verbeteren.
  Zo kan ieder van ons inhoud geven aan de drijvende kracht achter het menselijke bestaan.

  • Yvonne
   Geplaatst op 11:57h, 02 mei Beantwoorden

   Dank je wel, Chris, voor je reactie. En ja, wij die het op veel vlakken hier zoveel beter getroffen hebben als elders in de wereld, hebben zeker een verantwoordelijkheid te dragen! Alleen als we hier die balans en harmonie in het leven kunnen vinden, waarover ik het in mijn artikel heb, kunnen we dat ook inzetten om elders in de wereld licht te laten schijnen. Daar ben ik het helemaal met je mee eens xx

Geef een reactie