Leeskring “Stap in het licht”

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik tijdens één van mijn eerste yogalessen hoorde dat het belangrijk was om in het ‘NU’ te leven. Het maakte iets in mij wakker, omdat op zo’n manier in het leven staan me volkomen nieuw was. Tot die tijd was ik vooral gericht op de toekomst, altijd bezig plannen uit te stippelen voor wat ik later graag wilde bereiken. Vaak mijn grenzen te ver verleggend in de hoop iets te bereiken wat ik dacht dat verderop in tijd goed voor me zou zijn. Van tijd tot tijd een stressvol en teleurstellend proces als het toch niet helemaal ging zoals ik het van tevoren had gedacht (en dat terwijl ik toch zó mijn best had gedaan! :).

De mogelijkheden die me tijdens de yogalessen getoond werden om in het NU te leven, daar innerlijke rust en voldoening te vinden en controle los te laten, raakten me diep. Een enorme belangstelling naar het grotere verhaal achter deze manier van leven was aangewakkerd en ik was klaar om te leren hoe ik de controle over mijn toekomst kon loslaten en me kon overgeven aan de stroom van het leven. Nieuwsgierig begon ik er zoveel mogelijk over te lezen en ben er sindsdien (nu vier jaar later) nooit meer mee opgehouden.

Het ene na het andere positieve, spirituele en verbindende boek trok mijn aandacht en inspireerde en motiveerde mij om een bewuster en dieper leven te leiden.

Plannen voor de toekomst maak ik nog steeds, maar ik laat nu veelal de weg die naar het doel leidt over aan God, zoals ik die levenskracht vanuit het universum graag noem. Via bijzondere ontmoetingen en prachtige voorvallen van synchroniciteit die  zich alleen maar in het NU kunnen voordoen, ga ik tegenwoordig stap voor stap de toekomst tegemoet.

Het is overigens niet alleen bij het lezen van deze boeken gebleven. Al gauw wilde ik graag de levenswijsheden die ik ontdekte in deze boeken ook met anderen delen en besloot recensies op mijn blog te schrijven en via social media te delen. Mijn intentie was om hiermee meer mensen aan te zetten tot het lezen van deze bijzondere boeken boordevol levenswijsheid en tot het leven van een zinvoller en dieper bestaan. Op zo’n manier een helpende hand bieden gaf en geeft nog steeds enorm veel voldoening, ook al heb ik geen enkel idee hoeveel mensen ik hiermee bereik of op het juiste spoor zet. En dat is ook helemaal prima!

Ik zou het ook gerust zo laten, ware het niet dat ik ook heel veel waarde hecht aan mensen daadwerkelijk te ontmoeten en me echt met hen te verbinden.

Ik wil graag weten wat een ander voelt en denkt bij het lezen van deze boeken en ben nieuwsgierig naar de overeenkomsten in onze belevingen en vooral ook naar de verschillen.

Luisteren naar de impact en indruk die een boek waardoor ik zelf geraakt ben op een ander heeft en met elkaar uitwisselen hoe we denken dat we de boodschap van het boek in ons dagelijks leven kunnen toepassen, dat lijkt me nou zo mooi en zou ik zo heel graag aan mijn leeservaring willen toevoegen. Daarom heb ik ‘Stap in het licht’ opgericht, een leeskring waarin de leden, veelal spirituele, maar zeker altijd op menselijke verbinding en innerlijke groei gerichte boeken lezen en dat daarna op een respectvolle manier met elkaar bespreken. De gekozen boeken zullen altijd inspireren om bewuster in het leven te staan en aanzetten tot het maken van stappen om het leven op een positieve manier te veranderen.

Ben je nieuwsgierig naar de boeken die ik voor 2018/2019 heb uitgekozen en lijkt het je leuk om aan mijn leeskring mee te doen? Dan nodig ik je van harte uit om op de pagina Leeskring “Stap in het licht” te kijken!

Yvonne Alefs

 

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie