Je leeft nu!

De melodie van dit vrolijke lied van Jason Mraz pakte me meteen, en toen ik ook de woorden die erbij horen tot me door liet dringen, was ik helemaal verkocht. Een prachtige tekst over het belang om vooral in het NU te leven.

Want als je in het NU kunt leven, dan zul je niet geplaagd worden met zorgen over vervelende dingen die misschien in de toekomst gaan gebeuren en uiteindelijk helemaal niet gebeuren. Of juist je bedrukt voelen door dingen die je in het verleden gedaan hebt, of je overkomen zijn. Het verleden, ligt in het verleden. Je mag jezelf en de ander daarvoor vergeven en alleen gedachten hebben, die je bevrijden en je weer kracht geven om het voortaan beter te doen. Dan pas leef je jouw leven op zijn volst!

Gedachten hebben die je kracht geven, kunnen je ook door de stormen van het leven heen leiden. Voor een ieder die wel de zorg draagt van ingrijpende gebeurtenissen die hem of haar werkelijk zijn overkomen en een verleden hebben die diepe wonden geslagen heeft, is het leven in het NU een ongelooflijke uitdaging.  Bevrijdende gedachten kunnen alleen ontkiemen als je jezelf (en daarna pas de ander!) kunt omarmen.

Te vaak nog plagen we onszelf met zelfverwijt en schuldgevoel (de obstakels die we op ons pad leggen, waarover Jason zingt) en houden we onszelf daarmee gevangen in een situatie die al voorbij is en waar we niets meer aan kunnen veranderen. Het enige wat we er nog aan kunnen doen, is accepteren dat het gebeurd is en de manier waarop we ernaar kijken veranderen. Alleen dan kunnen we ons hoofd weer omdraaien en naar voren kijken en de toekomst die voor ons bestemd is, bevrijd en met open armen ontvangen.

Daar profiteer je niet alleen zelf van, maar dat straal je dan ook uit naar iedereen om je heen. En hoe mooi is het dan als we stuk voor stuk op deze manier voor de ander een lichtend voorbeeld mogen zijn.

De zorgen zullen de wereld dan niet uit zijn, maar ze zullen – met liefde en geduld voor onszelf en de ander – gedragen en verwerkt kunnen worden.

– Yvonne Alefs – 

Facebooktwitterlinkedin
2 Reactie's
 • Dorien
  Geplaatst op 14:05h, 17 september Beantwoorden

  Zeker waar en als je dan toch een keer in dipje zit, wordt je door deze van Jason Mraz weer vrolijk.
  https://www.youtube.com/watch?v=wYBCiN401ds

  • Yvonne
   Geplaatst op 08:40h, 19 september Beantwoorden

   Ik vind de liedjes van Jason Mraz zo opbeurend. Deze ken ik nog niet! Geweldig! 🙂

Geef een reactie