Indruk en afdruk

Weet jij nog wat je vorig jaar voor je verjaardag kreeg? Soms kun je het je zonder moeite herinneren, maar vaker nog ben je het vergeten. Althans, dat overkomt mij! Wat maakt eigenlijk dat je het ene geschenk nooit meer vergeet en het andere de maand erna al niet meer weet te noemen? Heeft het te maken met hoe groot het geschenk is? Denk het niet. Met hoeveel geld iemand ervoor betaald heeft? Nope. Of het wel of niet op je ‘verlanglijstje’ stond? Nee, denk het ook niet. Wat dan wel? Zou het kunnen zijn dat het te maken heeft of de gever ervan het zelf nog wel weet? Klinkt misschien wat vergezocht, maar als je zoals ik gelooft dat we als mens met elkaar verbonden zijn, dan is het ineens heel aannemelijk. Ik ben ervan overtuigd dat iemand die met zijn hart geeft, letterlijk een onvergetelijke afdruk achterlaat op die van de ontvanger, vooropgesteld dat deze zijn hart wagenwijd open heeft staat. Dat is het volgens mij wat een cadeau onvergetelijk maakt, de wederzijdse beleving van geven en nemen.

Het lied dat ik deel, is een cadeau dat ik van een lieve vriendin ontving. Was het een groot geschenk? Nee. Heeft ze er veel voor moeten betalen? Ook niet. Stond het op mijn verlanglijstje? Nope. Weet ze nog dat ze het aan me gegeven heeft? Jazeker! Nou is dat ook niet zo heel erg moeilijk want mijn verjaardag is nog maar twee maanden geleden, maar ik weet zeker dat de indruk en afdruk die het op ons hart heeft achtergelaten onuitwisbaar is. Deze week nog bleek namelijk dat de wens die er in het lied opgesloten ligt, en die zij mij schonk, niet alleen uit woorden bestond, maar ook uit daden. Ze opende namelijk een weg voor mij door zelf een stap opzij te doen, omdat …. ze wil dat ik alles krijg (zie songtekst van het lied!).

Dus, dank je wel lieve vriendin. Je bent mijn trouwste lezer en waarschijnlijk één van de eersten die dit leest. Bovenstaande woorden zijn mijn ode aan jou!

Liefs, Yvonne

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie