Een nieuw besef - Uitgelichte afbeelding Yvonne Alefs

Een nieuw besef

Ik had me voorgenomen om vanmorgen een heel stukje over Jezus te schrijven. Over hoe zijn geboorte een tijd inluidde van een ruimer bewustzijn, een nieuw bewustzijn zelfs. De eeuwenlange overtuiging dat God op grote afstand bepaalde wat er met ons gebeurde, stierf 2018 jaar geleden een langzame dood bij de geboorte van Jezus en maakte geleidelijk aan ruimte voor een nieuw besef, namelijk dat God niet buiten ons te vinden is, maar heel diep van binnen. Een besef dat zich nog steeds uitbreidt, ook al wil de wereld ons anders doen geloven. Het kerstverhaal is voor mij dan ook niet meer alleen een mooi verhaal over de geboorte van een bijzonder kindje, maar eerder eentje dat mij er steeds weer bij bepaalt dat God mij liefheeft en zich met mij wil bemoeien.

De woorden wilden vanmorgen alleen niet zo stromen, waardoor ik niet verder kwam dan wat ik hierboven heb geschreven, en intussen weet ik dat het dan ook oké is zo. Dit zijn blijkbaar de woorden die geschreven moeten worden en verder is het waarschijnlijk stilte wat er mag zijn. Stilte en een paar hele mooie kerstliederen die op een bijzondere en eigentijdse manier, wondermooi, gebracht worden:

Hele mooie kerstdagen gewenst vol liefde en licht!

Yvonne Alefs

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie