Playing Big by Tara Mohr - Yvonne Alefs - Uitgelichte afbeelding

Playing Big – Tara Mohr

Op momenten in mijn leven als ik voor belangrijke beslissingen sta, of ik voel dat er iets in mijn leven een andere kant op moet, dan stel ik mezelf de volgende 2 vragen:

Als je nu aan het einde van je leven zou staan, op welke beslissing en op wat voor leven zou je dan terug willen blikken? En van welke stappen die je NIET genomen hebt, zul je spijt hebben?”

Deze “toekomstige ik” heeft het voordeel dat ze een stuk wijzer is dan mijn huidige ik en geen angst heeft voor de gevolgen van een verkeerde beslissing. Zij weet namelijk al dat ze het wel overleeft. En zo heeft ze me bij het maken van menig beslissing geholpen. Beslissingen waar ik tot nog toe geen spijt van heb gehad.

Tijdens zo’n periode in mijn leven waarin ik grote veranderingen voelde, las ik in de Happinez een stukje over het boek “Playing Big” van Tara Mohr. Met haar boek wil ze vrouwen helpen vaker en met meer zelfvertrouwen hun unieke ideeën, vragen en kritiek naar voren te brengen. Eén van de methoden die ze gebruikt om vrouwen hierbij te helpen, is een geleide meditatie naar de persoon die je over twintig, dertig jaar zult zijn. En dat wekte mijn nieuwsgierigheid op, omdat het gelijkenis heeft met mijn eigen “methode”.

Ik heb het boek gekocht, in één adem uitgelezen en mij heilig voorgenomen om het boek aan zoveel mogelijk vrouwen aan te prijzen. Het lezen ervan was één grote herkenningstocht. Van de innerlijke rechter tot het wagen van een eerste sprong, van het je onthechten van lof en kritiek tot het volgen van je roeping en van het herkennen van twee soorten angst tot de ontmoeting met je innerlijke mentor. Allemaal waardevolle inzichten die je zullen helpen op de weg naar het waarmaken van je dromen.

Voor wie al genoeg weet en meteen het boek wil gaan kopen, verwijs ik hierbij graag naar een bekende online boekenwinkel. Maar wie graag eerst nog iets meer over het boek wil weten, raad ik met liefde aan verder te lezen.

VERVOLG >>

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie